Triatlon

Pripravili smo štiri programe, ki poleg individualnega plana treninga, vsebujejo fiziološka testiranja, nastavitve kolesa, svetovanje o prehrani, … Individualni plan treninga sestavimo na podlagi vaših zmožnosti, ciljev, želja.

OSNOVNI MULTI je namenjen ” age grup” tekmovalcem, ki se udeležujejo triatlonskih / duatlonskih tekem doma in v tujini, ki želijo izboljšati svojo fizično pripravljenost in spoznati osnove triatlonskega treninga.

ŽAČETNI MULTI je namenjen ” age grup” tekmovalcem, ki se udeležujejo triatlonskih / duatlonskih tekem doma in v tujini. Namen programa je dvigniti pripravljenost športnika na čim višji nivo. Zaradi zahtevne narave športa, je v program vključena tudi dnevna korekcija plana. Program je primeren tudi za začetnike.

NAPREDNI MULTI je namenjen ” age grup” tekmovalcem, ki se udeležujejo triatlonskih / duatlonskih tekem doma in v tujini. Namen programa je dvigniti pripravljenost športnika na čim višji nivo. Zaradi zahtevne narave športa, je v program vključena tudi dnevna korekcija plana. Program je primeren tudi za začetnike. V program je vključena večja kontrola nad treningi in uporaba naprednih oblik treniranja.

PRO MULTI je namenjen zahtevnim ”age grup” tekmovalcem z najvišjimi cilji in PRO tekmovalcem. V sklopu programa se uporablja najnovejše pripomočke in tehnike treniranja, ki so potrebni za razvoj športnika in doseganje vrhunskih rezultatov.

Analiza preteklega procesa treninga
Na podlagi analize preteklega treninga (zadnje tri mesece) in rezultatov začetnega testiranja, vam sestavimo individualni plan treninga.
Korekcije plana
Korekcijo plana izvedem v primeru nepredvidljivih dogodkov, vremena, bolezni. Pri programu PRO izvedemo  korekcijo plana tudi na podlagi dnevnega počutja in stanja športnika.
Plan na podlagi oksigenacije skeletne mišice
Oksigenacija skeletne mišice (preskrba mišice s kisikom), je odvisna od prekrvavljenosti tkiv, oksiforne kapacitete krvi (koncentracija funkcionalnega hemoglobina, koncentracija eritropoetina) in sposobnosti mišične celice za porabo kisika. Meritve vrednosti O2 v mišici, nam v realnem času povejo, kaj se z mišico dogaja med vadbo. Na podlagi teh vrednosti prilagodimo intenzivnost, število, dolžino intervalov in količino treninga.
Uporaba naprednih tehnik treniranja
Z razvojem novih tehnologij na področju športa in večjim spektrom znanjem o delovanju človeškega telesa, športniku nudimo napredne metode treninga in tehnike treniranja.
Training Peaks
Komunikacija s trenerjem, priprava plana in analiza opravljenega treninga poteka preko spletnega programa TrainingPeaks. Več o TrainingPeaks računu lahko preberete tukaj.

LET’S BE SOCIAL