OSEBNO

TRENERSTVO

Na voljo so vam trije nivoji trening planov, ki so prilagojeni potrebam posameznika.

Vsi plani so individualno sestavljeni glede na posameznikove fiziološke sposobnosti, cilje, želje in najpomembneje, glede na čas, ki vam je na voljo za trening.

Sodelovanje se začne s podrobnim vprašalnikom, določitvijo dolgoročne in kratkoročne strategije treniranja ter določitev ciljev. Na podlagi testiranj in analize preteklega procesa treniranja se določi raven fizične pripravljenosti in vadbene cone.
Osebni načrt vadbe, ki je prilagojen vašemu nivoju fizične pripravljenosti, vašim ciljem in vaši dnevni rutini, je načrtovan s programom TrainingPeaks. Dostop do programa je možen preko spletne aplikacije, Android in OS aplikacije ali ga dnevno dobite preko spletne pošte.

Analiza ključni treningov je narejena preko WKO5 programa in posredovana trenirancu preko TrainingPeaks programa in članskega dela spletne strani. Na podlagi analiz spremljamo vaš napredek in naredimo popravke in prilagoditve trening plana.

Poročila o spremljanju napredka so na voljo vsakih 1-4 tednov (odvisno od nivoja programa). Poročila ponujajo podroben vpogled v vaš napredek fizične pripravljenosti.

OSNOVNI

plan je primeren za kolesarje začetnike in rekreativne kolesarje, ki želijo izboljšati svojo fizično pripravljenost, se udeležiti kolesarskega vzpona ali kolesarskega maratona (Franja, …) in spoznati osnove kolesarskega treninga, ne želijo ali ne potrebujejo pa konstantnega nadzora nad opravljenimi treningi in korekcij plana.

Začetno posvetovanje in priprava plana
Osnovna letna periodizacija na podlagi tekmovanj in ciljev
Mesečni personaliziran trening plan
Mesečna analiza treningov
Plan na podlagi moči, srčnega utripa
Android / Apple OS aplikacija
Dnevni E-mail s trening planom

50€/mesec

ZAČETNI

plan je primeren za amaterske kolesarje, ki potrebujejo kvalitetno vodenje v trenažnem procesu in želijo svojo fizično pripravljenost dvigniti na kar se da visok nivo. Plan vsebuje tedensko analizo treninga in občasne korekcije plana.

Začetno posvetovanje in priprava plana
Osnovna analiza preteklega procesa treninga
Letna periodizacija na podlagi tekmovanj in ciljev
Tedenski personaliziran trening plan
Tedenska analiza treningov
Osnovno spremljanje dnevnih meritev
Korekcija plana
Plan na podlagi moči, srčnega utripa
Osnovni plan vadbe moči
Priprava na pomembnejša tekmovanja
Svetovanje o prehrani in prehranskih dodatkih
Android / Apple OS aplikacija
Dnevni E-mail s trening planom

100€/mesec

NAPREDNI

 je namenjen zahtevnim amaterskim in profesionalnim kolesarjem, ki zahtevajo samo najboljše. V sklopu programa se uporablja najnovejše pripomočke in tehnike treniranja, s katerimi v krajšem času dosežemo več . Plan vsebuje dnevno analizo treninga in pripadajočih dnevnih podatkov. Plan se korigira dnevno glede na počutje in regeneracijo.

Začetno posvetovanje in priprava plana
Detajlna analiza preteklega procesa treninga
Letna periodizacija na podlagi tekmovanj in ciljev
Tedenski personaliziran trening plan
Dnevna analiza treningov
Detaljno spremljanje dnevnih meritev
Dnevna korekcija plana
Plan na podlagi moči, srčnega utripa
Plan vadbe moči
Detaljna priprava na pomembnejša tekmovanja
Svetovanje o prehrani in prehranskih dodatkih
Android / Apple OS aplikacija
Dnevni E-mail s trening planom

150€/mesec

Začetno posvetovanje in priprava plana

Določitev osnovnih ciljev in želja. Ugotoviti je potrebno koliko časa je realno na voljo za trening, kakšna je zgodovina preteklih treningov , kje so rezerve in kakšne so pomanjkljivosti v dosedanjem sistemu treninga.

Personaliziran trening plan

Cilj vsakega učinkovitega trening programa bi moral biti, da je prilagojen posamezniku. Pri načrtovanju trening programa upoštevamo vašo zgodovino treniranja, čas, ki ga lahko namenite treningu, posameznikove fiziološke sposobnosti (prednosti in limite), cilje in realne želje.

Korekcija plana

Personaliziran trening plan je v resnici personaliziran samo takrat, ko se vam stalno prilagaja glede na celotno dogajanje okoli vas. Naj bodo to nepredvidljivi dogodki, vreme, bolezen ali samo trenutno počutje, pomembno je, da se plan korigira dovolj pogosto glede na trenutno stanje.

Plan vadbe moči

Običajno se fitnesa oziroma uteži poslužujemo samo v zimskem času, vendar izkušnje kažejo, da je ta oblika vadbe zelo koristna preko celega leta. Odvisno od potreb posameznika se izdela plan, ki odpravlja pomanjkljivosti, oziroma jača prednosti posameznika.

Svetovanje o prehrani in dodatkih

V svetu prehrane in športnih dodatkov trenutno vlada prava zmeda, saj se utapljamo v poplavi raznih diet in raznoraznih športnih dodatkov, ki obljubljajo čudeže.  Glede na dolgoletne izkušnje in s pomočjo zunanjih sodelavcev, pripravimo plan, ki podpira posameznikove potrebe po hranilih.

Analiza preteklega procesa treninga

V kolikor je možen dostop do preteklih podatkov treninga, se izdela analizo vseh preteklih treningov, ki omogoča kvalitetnejšo izdelavo trening programa, saj lažje in prej ugotovimo kaj pri posamezniku deluje in kaj ne in katere so posameznikove pomanjkljivosti in prednosti. 

Analiza treningov

Na podlagi analiz opravljenih treningov, ocenimo ali je bil posamezni trening, oziroma sklop le teh, potreben dražljaj za dosego zastavljenih ciljev in na podlagi ugotovitev korigiramo nadaljne treningi.

Plan na podlagi moči, srčnega utripa

Trening plan je mogoče izvajati na podali con srčnega utripa ali con moči.

Uporaba naprednih metod in tehnik

Z razvojem novih tehnologij na področju športa in večjim spektrom znanja o delovanju človeškega telesa, športniku nudimo napredne metode treninga in tehnike treniranja, ki omogočajo da v krajšem času naredimo več.

Android / Apple OS aplikacija

Za vse informacije povezane s trening programom , je na voljo brezplačna TrainingPeaks aplikacija za mobilne naprave, ki podpirajo Android ali Apple OS, prav tako pa je na voljo brezplačna spletna aplikacija.

Letna periodizacija

Izdela se letna periodizacija treninga na podlagi želja, ciljev in zgodovine treniranja.

Spremljanje dnevnih meritev

Dnevni podatki ( hrv, jutranji utrip, počutje, regeneracija… ) v kombinaciji z analizo opravljenih treningov dajo realnejšo sliko opravljenega treninga. Podatki iz treninga povedo samo eno plat zgodbe, drugo plat pridobimo iz določenih dnevnih podatkov.

Plan na podlagi oksigenacije mišice

Oksigenacija skeletne mišice (preskrba mišice s kisikom), je odvisna od prekrvavljenosti tkiv, oksiforne kapacitete krvi (koncentracija funkcionalnega hemoglobina, koncentracija eritropoetina) in sposobnosti mišične celice za porabo kisika. Meritve vrednosti O2 v mišici, nam v realnem času povejo, kaj se z mišico dogaja med vadbo.  Na podlagi teh vrednosti prilagodimo intenzivnost, število, dolžino intervalov in količino treninga. Pridobimo tudi dragocene podatke, ki vplivajo na kasnejšo korekcijo plana.

Priprava na pomembnejša tekmovanja

Priprava na tekmovanje lahko pomeni adaptacijo na višino, temperaturo, dolžino tekme, prehranski plan, kakor tudi specifičen trening, ki v najboljši možni meri pripravi posameznika na specifične dejavnike na posameznem tekmovanju oziroma izzivu.

Dnevni E-mail s trening planom

V kolikor želite, dobite ob želeni uri e-mail z vsemi potrebnimi podatki o treningu.