Kolesarstvo

Pripravili smo štiri programe, ki poleg individualnega plana treninga, vsebujejo fiziološka testiranja, nastavitve kolesa, svetovanje o prehrani, … Individualni plan treninga sestavimo na podlagi vaših zmožnosti, ciljev, želja.

OSNOVNI je primeren za kolesarje začetnike in rekreativne kolesarje, ki želijo izboljšati svojo fizično pripravljenost, se udeležiti kolesarskega vzpona ali kolesarskega maratona (Franja, …) in spoznati osnove kolesarskega treninga.

ZAČETNI je primeren za amaterske kolesarje, ki se udeležujejo kolesarskih tekem doma in v tujini in želijo svojo pripravljenost dvigniti na čim višji nivo. V program je vključena večja kontrola nad treningi .

NAPREDNI je primeren za amaterske kolesarje, ki se udeležujejo kolesarskih tekem doma in v tujini in želijo svojo pripravljenost dvigniti na čim višji nivo. V program je vključena večja kontrola nad treningi in uporaba naprednih oblik treniranja.

PRO je namenjen zahtevnim amaterskim in profesionalnim kolesarjem. V sklopu programa se uporablja najnovejše pripomočke in tehnike treniranja. Program nudi športniku vso podporo, ki je potrebna za njegov razvoj in doseganje vrhunskih rezultatov.

Analiza preteklega procesa treninga

Na podlagi analize preteklega treninga (zadnje tri mesece) in rezultatov začetnega testiranja, vam sestavimo individualni plan treninga.

Korekcije plana

Korekcijo plana izvedem v primeru nepredvidljivih dogodkov, vremena, bolezni. Pri programu PRO izvedemo  korekcijo plana tudi na podlagi dnevnega počutja in stanja športnika.

Plan na podlagi oksigenacije skeletne mišice

Oksigenacija skeletne mišice (preskrba mišice s kisikom), je odvisna od prekrvavljenosti tkiv, oksiforne kapacitete krvi (koncentracija funkcionalnega hemoglobina, koncentracija eritropoetina) in sposobnosti mišične celice za porabo kisika. Meritve vrednosti O2 v mišici, nam v realnem času povejo, kaj se z mišico dogaja med vadbo. Na podlagi teh vrednosti prilagodimo intenzivnost, število, dolžino intervalov in količino treninga.

Uporaba naprednih tehnik treniranja

Z razvojem novih tehnologij na področju športa in večjim spektrom znanjem o delovanju človeškega telesa, športniku nudimo napredne metode treninga in tehnike treniranja.

Training Peaks

Komunikacija s trenerjem, priprava plana in analiza opravljenega treninga poteka preko spletnega programa TrainingPeaks. Več o TrainingPeaks računu lahko preberete tukaj.

LET’S BE SOCIAL